De eerste tussenstop onderweg naar Italië is ongetwijfeld in Luxemburg. Op de eerste plaats om goedkoop je auto vol te tanken, maar Luxemburg heeft je daarnaast nog zoveel meer te bieden. De hoofdstad van Luxemburg is het gelijknamige Luxemburg stad. In deze relatief kleine stad met een oppervlakte van slechts 2.568 km2, wonen ongeveer 100.000 inwoners. Reis via Luxemburg stad naar Italië.

Door het centrum van de stad stromen twee rivieren, de Alzette en Petrusse. Luxemburg is een belangrijke stad voor de bankenwereld en mede daardoor een van de rijkste steden binnen Europa. Ondanks de relatief kleine oppervlakte kent Luxemburg stad verschillende bekende en minder bekende bezienswaardigheden.

Ga je binnenkort op vakantie naar Italië? Maak dan eens een korte tussenstop in Luxemburg stad! Vooral de historische gebouwen, vele musea en mooie natuur zijn karakteristiek voor de stad. Je bent al in Luxemburg in ongeveer 4 uur rijden (370 kilometer) vanaf Utrecht. Maak van je reis naar Italië een ware beleving, bezoek Luxemburg stad en rij uitgerust het zonnige Italië!

Meer informatie over de vele bezienswaardigheden of direct een hotel boeken in Luxemburg stad? Kijk dan eens op Luxemburg stad. Deze website geeft je uitgebreide informatie en vele tips voor een aangenaam verblijf.

De historische stad Luxemburg, dicht bij huis!

Luxemburg-stad: Gezellig, knus en bovenal sfeervol!
Luxemburg-stad: Gezellig, knus en bovenal sfeervol!
DELEN
Volgend artikelVia de Franse Alpen