Eenmaal aangekomen in Italië dan is het aan te raden een bezoek te brengen aan Vernazza. Vernazza is een van de vijf dorpen aan de wereldberoemde Cinque Terre. Cinque Terre valt met haar vijf dorpjes onder de regio Ligurië, net boven de bekende regio Toscane. Vernazza werd in Italië rond het jaar 1000 na Christus gesticht en telt iets meer als 1.000 inwoners.

Vernazza is direct aan zee gelegen en heeft een klein strandje. Het strandje met aangrenzende steigers doet tevens dienst als haventje. Omdat het schilderachtige Vernazza tegen een steile heuvelrug is gebouwd is het haventje een belangrijke aanvoer voor eten en drinken voor de inwoners en toeristen.

In het haventje liggen verder tientallen kleurrijke bootjes welke veelal eigendom zijn van de bewoners van Vernazza. Daarnaast liggen er ook enkele watertaxi’s die je naar alle dorpjes van de Cinque Terre kunnen vervoeren.

Vernazza is bij uitstek een plek om heerlijk tot rust te komen. Wel is het hierbij aan te bevelen om te overnachten in het dropje. Vooral in de zomermaanden komen overdag veel toeristen met de trein vanuit de nabij gelegen grotere steden Levanto en La Spezia naar Vernazza. Door in Vernazza te blijven overnachten kan je in de ochtend en avonduren (zonder de vele toeristen) genieten van de bijna sprookjesachtige sfeer in het dorp.

Meer informatie of tips voor een aangenaam verblijf in Vernazza? Kijk dan eens op de website Vernazza. Deze website geeft je uitgebreide informatie en vele handige tips! Geniet volop van het leven in Italië!

Vernazza is het Italiaanse leven op z’n best!

Vernazza, het schilderachtige plaatsje op de UNESCO Werelderfgoedlijst!
Vernazza, het schilderachtige plaatsje op de UNESCO Werelderfgoedlijst!
DELEN
Volgend artikelVia de Franse Alpen