Ben je in Italië en reis je naar de Cinque Terre? Absoluut een aanrader! Riomaggiore is het eerste dorpje dat je wanneer je reist vanuit La Spezia gaat tegenkomen. De bekende gekleurde huizen steken mooi af tegen de kleine haven en de blauwe zee.

Riomaggiore is gelegen in de regio Ligurië, net boven Toscane, en is het meest oostelijk gelegen dorpje van de vijf dorpen aan de Cinque Terre. Riomaggiore telt bijna 2.000 inwoners. Het dorp dateert uit de 8ste eeuw na Christus en is ontstaan doordat de bewoners vanuit de vallei op zoek gingen naar verkoeling. Hierdoor verhuisden ze naar de heuvelachtige kustlijn aan de Middellandse Zee en stichten Riomaggiore.

Riomaggiore biedt diverse spectaculaire uitzichten over zee en is gebouwd tegen een rotswand. Het dorp kenmerkt zich door de vele gekleurde huizen met leisteen daken. De kleuren van de huizen worden als typische Ligurische kleuren gezien. In en rondom Riomaggiore liggen diverse wandelpaden waarmee je de andere dorpjes van Cinque Terre bereikt. Hier kan je ideaal hiken en prachtige wandeltochten maken.

Tot slot beschikt Riomaggiore over een lange steiger waar je heerlijk kunt zonnen. Er zijn ook diverse bezienswaardigheden en natuurlijk beschikt Riomaggiore zoals alle dorpjes aan de Cinque Terre over tal van Italiaanse restaurants.

Meer informatie of tips voor een uniek verblijf in Riomaggiore? Kijk dan eens op de website Riomaggiore. Deze website geeft je uitgebreide informatie en vele tips voor een onvergelijkelijk verblijf. Riomaggiore in Italië zal je blijvend betoveren!

Bezoek het bijzondere Riomaggiore!

Beleef het schilderachtige Riomaggiore!
Beleef het schilderachtige Riomaggiore!
DELEN
Volgend artikelVia de Franse Alpen